Ύπνος ενός πρόωρου μωρού

Μην περιμένετε το πρόωρο μωρό σας να κοιμηθεί όλη τη νύχτα για τους πρώτους μήνες.

Σε αντίθεση με ένα τελειόμηνο μωρό, που μπορεί να κοιμηθεί ένα πλήρες 6ωρο ή 8ωρο τη νύχτα από την ηλικία των 4 μηνών, το μωρό σας μπορεί να μην το καταφέρει μέχρι και τους 6 έως 8 μήνες αργότερα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, καλό είναι να παίζετε με το μωρό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο είναι ξύπνιο. Διατηρήστε μία ηρεμία και μεθοδικότητα κατά το νυχτερινό γεύμα του μωρού όσο αυτό είναι εφικτό, με ελάχιστο ή απαλό φωτισμό. Αυτό θα βοηθήσει το μωρό σας να μάθει τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας και μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και εσείς τις κατάλληλες ώρες. Αλλά να θυμάστε, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να συνηθίσει το μωρό σας τη διαφορά μέρας και νύχτας!
Ακολουθήστε μια ρουτίνα
Τα μωρά διαφέρουν ως προς το πόσο εύκολα θα ηρεμήσουν για να κοιμηθούν. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα κάθε φορά που βάζετε το μωρό σας για ύπνο για να το βοηθήσει να μάθει την προσωπική του ρουτίνα όταν πηγαίνει για ύπνο. Στην αρχή, πιθανώς να πετάγεστε και να πηγαίνετε στο μωρό σας με τον ήχο του πρώτου κλάματος. Αλλά, καθώς γνωρίζετε ο ένας τον άλλον και μαθαίνετε τους τρόπους με τους οποίους το μωρό σας παρηγορείται και ηρεμεί, θα πρέπει σιγά σιγά να το αφήνετε να αποκοιμιέται μόνο του.
”Αυτο-παρηγοριά”
Το να μπορεί το μωρό σας να παρηγορεί τον εαυτό του είναι μια σημαντική δεξιότητά του. Έχοντας ξεκινήσει νωρίς να διδάσκετε το μωρό σας να αποκοιμιέται μόνο του, θα σας διευκολύνει στο μετέπειτα στάδιο της εξέλιξής του (στους 6-9 μήνες διορθωμένης ηλικίας) όταν τα προβλήματα ύπνου μπορεί να προκύψουν και πάλι.
Ρυθμίστε τη διάθεσή του για ύπνο
Για να βοηθήσετε το μωρό σας να ξεκουραστεί, προσπαθήστε να παίζει το ραδιόφωνο απαλά ή τοποθετήστε ένα ρολόι με ρυθμικό ήχο στο δωμάτιο για τις πρώτες εβδομάδες στο σπίτι. Επιπλέον, ένα απαλό νυχτερινό φως μπορεί να είναι καθησυχαστικό για τους δυο σας. Αφήστε το μωρό σας να πιπιλίζει το χέρι του ή μια πιπίλα αν αυτό φαίνεται να το ηρεμεί.

 

{loadposition a_t}

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο