Κάθισμα αυτοκινήτου και πρόωρο μωρό

snug

Το να δένεις στο κάθισμα του αυτοκινήτου ένα μωρό είναι πολύ σημαντικό…. Το να δένεις ένα μικροσκοπικό μωρό; Ζητήσαμε συμβουλές από ειδικούς για αυτό το θέμα!

Περιμένατε ημέρες, εβδομάδες ή μήνες για αυτήν την ημέρα. Είστε έτοιμοι να κάνετε το πιο σημαντικό ταξίδι με αυτοκίνητο στη ζωή σας, καθώς είναι η μέρα που παίρνετε το μωρό σας από το νοσοκομείο στο σπίτι.
Αυτή η μέρα θα είναι γεμάτη από συγκινήσεις. Έχετε εργαστεί σκληρά, έχετε δώσει όλη την υπομονή σας και την αγάπη σας και, επιτέλους, το μωρό σας είναι αρκετά δυνατό για να πάει στο σπίτι του! Ακόμα κι αν το μωρό σας είναι έτοιμο να πάει στο σπίτι, μπορεί να είναι ακόμα αρκετά μικρό – ίσως και 2 κιλά. Μετά από όλη αυτή τη σκληρή δουλειά, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα μεταφέρετε στο σπίτι το μωρό σας με ασφάλεια σε ένα κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου.

Δεν είναι όλα τα καθίσματα αυτοκινήτου κατάλληλα για τα πιο μικροσκοπικό μωρά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κάποια καθίσματα αυτοκινήτων σε στυλ “κουβά” που δεν ταιριάζουν κατά κύριο λόγο σε νεογέννητο μωρό. Το να βρει κανείς το σωστό κάθισμα αυτοκινήτου μπορεί να είναι κουραστικό. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα ακόμη πράγμα που έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη μακρύ κατάλογο θεμάτων, αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για μια ποικιλία οχημάτων και χρημάτων ώστε να πάρετε στο σπίτι το μωρό σας με ασφάλεια.
Για τα μωρά που είναι κάτω από 2,2 κιλά, το πιο σημαντικό μέλημα είναι να βρεθεί ένα κάθισμα αυτοκινήτου που να ταιριάζει καλά και σε πιο μικρόσωμα μωρά.

Για να εξασφαλίσετε ότι το μωρό σας μεταφέρεται με ασφάλεια, οι ιμάντες πρόσδεσης πρέπει να βρίσκονται στους ώμους του μωρού σας ή κάτω από αυτούς και τίποτα δεν θα πρέπει να τοποθετηθεί μεταξύ του μωρού σας και του καθίσματος αυτοκινήτου ή τους ιμάντες πρόσδεσης στο πάνω μέρος του καθίσματος. Ένα σημαντικό στοιχείο που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν οι ιμάντες είναι σωστά ρυθμισμένοι είναι κάνετε το τεστ “τσίμπημα” – δηλαδή δεν θα πρέπει να μπορείτε να τσιμπήσετε κάποιον από ιμάντες πρόσδεσης ανάμεσα στα δάχτυλά σας:

snug

Για να εξασφαλιστεί ότι η εξάρτηση είναι σφιχτή και ασφαλής, να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων όπως τσάντες, σχοινιά ή στηρίγματα κεφαλιού. Αν περιλαμβάνονται στη συσκευασία, τότε έχουν δοκιμαστεί με το κάθισμα και είναι ασφαλή για χρήση. Διαφορετικά καθίσματα έχουν διαφορετικές επιλογές, και αυτό ποικίλλει από κάθισμα σε κάθισμα.

Για να δημιουργήσετε μία σωστή θέση, ίσως πρέπει να αφαιρέσετε τα προστατευτικά που καλύπτουν τους ιμάντες, εάν περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Στα μικρά μωρά, αυτά τα προστατευτικά μπορεί να εμποδίσουν τους γονείς να τοποθετήσουν τους ιμάντες στο σωστό επίπεδο στη μασχάλη του μωρού και να τα δέσουν καλά. Αυτά τα προστατευτικά μπορεί να προστεθούν όταν το μωρό σας είναι λίγο μεγαλύτερο.
Κουβέρτες τυλιγμένες σε ρολό μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις δύο πλευρές του κεφαλιού και στα χέρια του μωρού σας για να τα κρατήσει άνετα στη θέση τους, εφόσον δεν έρχονται σε επαφή και δεν εμποδίζουν τους ιμάντες πρόσδεσης. Μια κουβέρτα ρολό ή ύφασμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ανάμεσα στους μηρούς του μωρού και την πόρπη στο καβάλο του σε περίπτωση που υπάρχει σημαντικό κενό ανάμεσα στο μωρό και τον σταυροειδή ιμάντα. Όμως και πάλι, το ρολό κουβέρτας δεν θα πρέπει να εμποδίζει τους άνω ιμάντες πρόσδεσης.

blanket

Για τα μικροσκοπικά μας θαύματα, οι επιλογές καθισμάτων αυτοκινήτου είναι πολύ περιορισμένες. Στο εγχειρίδιο θα πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα «για μωρά γεννημένα με χαμηλό βάρος» και να δίνει οδηγίες για το πώς να ρυθμίσετε τους ιμάντες για τα μωρά αυτού του μεγέθους. Πάντως αν και μπορεί να χωρέσει σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου ένα μωρό 2 κιλών για να το μεταφέρετε από το νοσοκομείο στο σπίτι, συνίσταται από τους ειδικούς να αποφεύγετε τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο μέχρι το μωρό να είναι σταθερά πάνω από 3 κιλά.

 

 

 {loadposition a_t}

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο