Copyright © prooraki.com 2017

Διάσημα προωράκια

Κατηγορία: Γονείς

Διασημότητες που γεννήθηκαν πρόωρα και διασημότητες που γέννησαν πρόωρα μωρά.


Περίπου το 10 με 12% των παιδιών στις ΗΠΑ γεννιούνται πρόωρα, ακόμη και στο Χόλυγουντ. Πολλοί διάσημοι άνθρωποι είτε γεννήθηκαν πρόωρα ή έχουν παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα.

 

 

stevewonder


Stevie Wonder
Ο Stevie Wonder γεννήθηκε στις 34 εβδομάδες κύησης το 1950. Ένα παιδί-θαύμα και εξαιρετικά επιτυχημένος μουσικός, ο Wonder έχει κερδίσει 22 βραβεία Grammy και είχε πάνω από 30 τραγούδια του στο top 10. O Stevie Wonder είναι τυφλός λόγω της αμφιβληστροειδοπάθειας της προωρότητας (ΠΕΠ), μια επιπλοκή της προωρότητας που προκαλείται από μη ανεπτυγμένα αιμοφόρα αγγεία στους αμφιβληστροειδείς ενός πρόωρου μωρού.

 

tikirobbarberTiki and Ronde Barber
Οι παίκτες ποδσοσφαίρου Tiki και Ronde Barber υπήρξαν πρόωρα μωρά που γεννήθηκαν πέντε εβδομάδες νωρίτερα στις αρχές του 1975. Και οι δύο έπαιξαν σε ποδόσφαιρο κολλεγίων στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους.

 

 

charliesheen

Charlie Sheen
Ο Charie Sheen και η τρίτη σύζυγός του Brooke Mueller Sheen απέκτησαν πρόωρα δίδυμα αγόρια, τον Bob και τον Max. Τα αγόρια γεννήθηκαν το 2009 στις 33 εβδομάδες κύησης, μετά από περιπλοκή στην εγκυμοσύνη της Mueller λόγω προεκλαμψίας και διαβήτη κύησης. Παρότι ο Max είχε μια καρδιακή πάθηση που προκαλείται από την προωρότητα, και τα δύο αγόρια είναι καλά και πήγαν στο σπίτι μετά από 3 εβδομάδες.

 

nancygraceNancy Grace
Η παρουσιάστρια του CNN και τηλεοπτική προσωπικότητα Νάνσυ Γκρέις απέκτησε δίδυμα, τη Lucy Γκρέις και τον John David με πρόωρη γέννηση περίπου 2 μήνες νωρίτερα του αναμενόμενου, στις 4 Νοεμβρίου, 2007. Τα δίδυμα γεννήθηκαν με επείγουσα καισαρική τομή μετά από πνευμονικό οίδημα της Νάνσυ. Ο John David πήγε στο σπίτι μετά από μόλις 3 εβδομάδες, αλλά η Lucy Γκρέις έπρεπε να περάσει 6 εβδομάδες στη ΜΕΝΝ.

 

faithhillFaith Hill and Tim McGraw
Οι superstars της κάντρι μουσικής Faith Hill και Tim McGraw απέκτησαν τη μικρότερη κόρη τους, Audrey, μετά από μόλις 32 εβδομάδες κυοφορίας, τον Δεκέμβριο του 2001. Σε ένα ραντεβού ρουτίνας στον μαιευτήρα τους, ο γιατρός τους ανακάλυψε ότι το αμνιακό υγρό της Faith ήταν επικίνδυνα χαμηλό και η Audrey έπρεπε να γεννηθεί άμεσα. Η Audrey ζύγιζε μόνο 1½ κιλό κατά τη γέννηση, αλλά τώρα είναι ένα υγιές 11χρονο κορίτσι.

 

melissagilbertMelissa Gilbert
Η ηθοποιός Μελίσα Γκίλμπερτ απέκτησε το δεύτερο παιδί της, τον Michael Garrett, στις 28 εβδομάδες κυοφορίας, όταν έσπασαν τα νερά της πρόωρα. Παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ νωρίς για να γεννηθεί, ο Michael είχε μια αδιατάρακτη πορεία στη ΜΕΝΝ. Μπήκε σε αναπνευστήρα για μια μέρα, αλλά δεν είχε καμία ενδοκοιλιακή αιμορραγία (IVH) ή άλλες σοβαρές επιπλοκές της προωρότητας. Πέρασε 40 ημέρες στη ΜΕΝΝ, και πήγε στο σπίτι στις 15 Νοεμβρίου 1995.

 

sherrieshepherdSherri Shepherd
Η ηθοποιός και συμπαρουσιάστρια στο ''The View'' Sherri Shepherd απέκτησε τον γιο της Jeffrey μετά από μόλις 25 εβδομάδες κύησης, τον Απρίλιο του 2005. Ο Jeffrey ζύγιζε 500 γραμμάρια κατά τη γέννηση και ήταν στη ΜΕΝΝ για 3 μήνες. Λόγω της ακραίας προωρότητάς του, ο Jeffrey είχε ενδοκοιλιακή αιμορραγία (IVH) και ανοιχτό βοτάλιο πόρο (PDA). Ο Jeffrey δουλεύει με φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τις αναπτυξιακές καθυστερήσεις που προκαλούνται από την πρόωρη γέννησή του.

 

 

isaacnewtonSir Issac Newton
Ένας από τους πιο διάσημους και σημαίνοντες επιστήμονες του κόσμου, ο Σερ Ισαάκ Νεύτωνας γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1642. Ζύγιζε μόλις 1 κιλό και 300 γραμμάρια κατά τη γέννηση, και δεν αναμενόταν να ζήσει πέρα από λίγες ώρες. Δεν κατάφερε μόνο να επιβιώσει, αλλά και να περιγράψει τους νόμους της βαρύτητας και της κίνησης.

 

sirwinstonchurcilSir Winston Churchill

Αν και δεν επρόκειτο να γεννηθεί μέχρι τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, ο Sir Winston Churchill γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1874. Αν και γεννήθηκε πρόωρα, ο Τσώρτσιλ έγινε Πρωθυπουργός της Αγγλίας, ένας ταλαντούχος στρατιωτικός ηγέτης, και ο αποδέκτης του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας.

 

 

marktwainMark Twain
Ο Αμερικανός συγγραφέας Samuel Clemens, πιο γνωστός ως Μαρκ Τουέιν, γεννήθηκε δύο μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο, στις αρχές Νοεμβρίου του 1835. Ζύγιζε μόλις 2 κιλά και 200 γραμμάρια κατά τη γέννηση. Το μυθιστόρημά του ''Οι περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν'' έχει ονομαστεί ως «το Μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα».

 

 

annapavlovaAnna Pavlova
Γεννήθηκε πρόωρα το 1885, αλλά η Άννα Πάβλοβα έγινε μία από τις πιο διάσημες μπαλαρίνες του κόσμου. Το μικρό μέγεθός της και η εύθραυστη εμφάνιση, πιθανό αποτέλεσμα της πρόωρης γέννησής της, την διαφοροποίησαν από άλλες μπαλαρίνες εκείνου του καιρού.

 

 

JohnKennedyJackiePatrick Bouvier Kennedy
Το μικρότερο παιδί του Προέδρου John F.Kennedy και της Πρώτης κυρίας Jacqueline Bouvier Kennedy (Jackie Kennedy) γεννήθηκε 5½ εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο, στις 7 Αυγούστου 1963. Έζησε μόλις 2 ημέρες καθώς πέθανε από το σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας. Ο θάνατός του, που ήρθε πριν την εύρεση της σχετικής θεραπείας για αναπνευστικά προβλήματα, προκάλεσε το ενδιαφέρον προς τη θεραπεία των πρόωρων μωρών.