Η μητέρα που έχει δωρίσει 325 λίτρα μητρικό γάλα

Η μητέρα που έχει δωρίσει… 325 λίτρα μητρικό γάλα

Είναι μόλις 29 ετών, αλλά η Αλίσια Ρίτσμαν γράφτηκε ήδη στο βιβλίο Γκίνες των παγκοσμίων ρεκόρ δωρίζοντας το μητρικό της γάλα.

Και όχι απλά λίγο μητρικό γάλα, αλλά περισσότερα από 325 λίτρα μητρικού γάλακτος.
Η Αλίσια από το βόρειο Τέξας άντλησε γάλα από το στήθος της μεταξύ του Ιουνίου του 2011 και του Μαρτίου του 2012 και το δώρισε στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος του βορείου Τέξας, μίας μη κυβερνητικής οργάνωσης που προμηθεύει τα νεογέννητα στην εντατική.
Η ίδια μάλιστα είπε ότι «αντλούσε συνεχώς στη δουλειά, στις διακοπές της, στο αυτοκίνητο. Και δεν χρειάστηκε ποτέ να αγοράσει ξένο γάλα».
Η Ρίτσμαν άρχισε να «βγάζει» έξτρα γάλα από το στήθος της μετά τη γέννηση του γιου της το Μάρτιο του 2011 και γέμισε δύο καταψύκτες με μητρικό γάλα, πολύ περισσότερη ποσότητα από όση θα χρειαζόταν ποτέ ο γιος της.

Αποφάσισε έτσι να βοηθήσει τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα και που υποσιτίζονται.
«Ο Θεός μου έδωσε αρκετό γάλα και θέλω να κάνω κάτι σημαντικό για αυτό. Υπάρχουν μικρά μωρά παντού που είναι άρρωστα και χρειάζονται μητρικό γάλα για να επιζήσουν», λέει η ίδια.
Μισό ποτήρι μητρικού γάλακτος μπορεί να ταΐσει εννιά φορές ένα πρόωρο μωρό.

Η Ρίτσμαν σχεδιάζει να δωρίσει και άλλο μητρικό γάλα, όταν αποκτήσει και δεύτερο παιδί.
Η Έιμι Βίκερς υπεύθυνη της τράπεζας μητρικού γάλακτος στο Τέξας λέει ότι η Αλίσια με την ποσότητα του γάλακτος που έχει δωρίσει, έχει προσφέρει τροφή σε χιλιάδες πρόωρα μωρά σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Πηγή:www.tribune.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο