Πώς να διατηρήσετε τη σχέση με το σύντροφό σας ισχυρή, ενώ το μωρό σας είναι στη ΜΕΝΝ

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του μωρού σας στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, ο σύντροφός σας μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πηγή υποστήριξής σας. Αλλά μπορεί να υπάρξουν στιγμές που θα δυσκολευτείτε να αντιμετωπίσετε ο ένας τον άλλον.
Τα επώδυνα συναισθήματα που είναι τόσο συνηθισμένα όταν κάποιος βιώνει την εμπειρία της ΜΕΝΝ μπορούν να προσθέσουν άγχος στη σχέση. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτή την κρίση μαζί:

Να έχετε στο μυαλό σας ότι εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να διαφέρετε ως προς τις εμπειρίες σας, τα συναισθήματα και τους τρόπους αντιμετώπισης. Είναι φυσικό οι αντιδράσεις σας να είναι τόσο μοναδικές όσο και ο καθένας σας.
Μοιραστείτε τις σκέψεις, τα συναισθήματά σας, τις πληροφορίες και τα δύσκολα καθήκοντα μεταξύ σας. Στηριχθείτε ο καθένας στις δυνάμεις του άλλου και συγχωρήστε τις αδυναμίες. Αναγνωρίστε ότι, παρά τις διαφορές σας, και οι δύο θέλετε το καλύτερο για το μωρό σας.
Διαχειριστείτε τις συγκρούσεις με εποικοδομητικό τρόπο. Να είστε πρόθυμοι να ακούσετε και να συμβιβαστείτε. Διατηρήστε το σεβασμό ο ένας προς τον άλλον.
Εμπιστευθείτε ο ένας το άλλον. Όταν ο σύντροφός σας εκφράζεται έντονα, μην προσπαθείτε να διορθώσετε την κατάσταση ή να τον πείσετε για κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα αρνητικά συναισθήματα που εκφράζει. Απλά ακούστε τον και δείξτε κατανόηση. Υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον με αυτόν τον τρόπο, προσφέρετε την πιο αποτελεσματική ανακούφιση.
Βρείτε χρόνο να αναθερμάνετε και να καλλιεργήσετε τα θεμέλια της σχέσης σας, έτσι ώστε να μπορείτε να ανατρέχετε σε αυτή για να παίρνετε δύναμη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο